Крими хроника

Вагон полн со мигранти откриени на железничка во Велес

Вагон полн со мигранти откриени на железничка во Велес
Велешката полиција синоќа откри вагон полн со илегални мигранти во патничкиот воз кој сообраќал на релацијата Гевгелија-Скопје.
Станува збор за илегални мигранти претежно од Пакистан и од Сирија. Триесет и двајцата мигранти беа откриени во возот кој околу 19 часот пристигна од Гевгелија на железничката станица во Велес.
Илегалните мигранти, најголем број мажи, се на возраст меѓу 20 и 30 години. Полицијата по утврдување на нивниот идентитет, се очекува да ги врати на грчка територија од каде што дошле.