вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 2

Вака се рекламирало југо во Велика Британија! (ФОТО)

Поради малиот број сончеви денови и постојаното врнежливо време, увозниците, односно Велика Британија сметала дека овој модел нема да доживее значајна популарност. Затоа набрзо неговиот извоз е запрен.

Последни вести

Далечната 1985. година Југославија се обидела да го освои британскиот пазар со „југо кабрио 55“. Поради малиот број сончеви денови и постојаното врнежливо време, увозниците, односно Велика Британија сметала дека овој модел нема да доживее значајна популарност. Затоа набрзо неговиот извоз е запрен.

Она што е интересно е начинот на кој овој модел автомобил е претставен на саемот. Веруваме дека штндот на југословенската „застава“ предизикал најголема заинтересираност.

Погледнете и зошто…

111

Најчитани вести