Спорт

Вакво ВЦ ги чека новинарите во Сочи ?

Вакво ВЦ ги чека новинарите во Сочи ?

Русите потрошија неверојатни 50 милиони евра за организација на 22 Зимски олимписки игри во Сочи. Тие не штедеа на луксуз во секој облик , а спортистите ќе уживаат во своите соби во Олимпиското село.

За разлика од спортистите , за новинарите во Сочи воопшто нема луксуз. Службената фотографија на репортерот на Ројтерс покажа дека новинарскиот тоалеттима две ВЦ шољи и тоа поставени една покрај друга кои не се одвоени со ништо.

Ова значи дека припадниците на седмата сила тоалетот ќе мора да го делите со некого, а сами ќе може да останете само ако имаат среќа.