Македонија,Крими хроника

Валандовчанец го оштетил буџетот за милион денари

Валандовчанец го оштетил буџетот за милион денари

Валандовчанец го оштетил државниот буџет за над милион денари со даночно затајување.

Според информациите од Министерството за внатрешни работи, поднесена е кривична пријава против Т.П. од село Јосифово, кој како управитил на ТТДБ „Дока Текстил“ ДООЕЛ-Јосифово и сторил кривично дело „даночно затајување“.

При извршена контрола во работењето на друштвото утврдени се недостатоци во делот на книжењето и наплатата на даночните обврски, при што пријавениот неплатил данок на додадена вредност, персонален данок и данок на добивка во вкупен износ од 1.068.729 денари на штета на државниот буџет.