сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 56

Валс: ЕУ да го ограничи бројот на бегалци

Францускиот премиер Мануел Валс ја повика Европската Унија да го ограничи бројот на бегалци што го прима, имајќи во предвид дека се воведени остри безбедносни мерки по терористичките напади во Париз од 13-ти ноември.

vals

Поврзани вести

Францускиот премиер Мануел Валс ја повика Европската Унија да го ограничи бројот на бегалци што го прима, имајќи во предвид дека се воведени остри безбедносни мерки по терористичките напади во Париз од 13-ти ноември.

Европа мора да каже дека неможе повеќе да прима толку многу бегалци, тоа повеќе не е возможно, реке Валс во интервју за германскиот весник „Зидојче цајтунг“, пренесува „Танјуг“.

Валс: ЕУ да го ограничи бројот на бегалци

Валс: ЕУ да го ограничи бројот на бегалци

Контролата на надворешните граници, пресудна за иднината на ЕУ

Контролата на надворешните граници на ЕУ е од пресудна важност за иднината на Унијата. Доколку не го сториме тоа луѓето ќе речат: Европо доста!, истакна премиерот на Франција.

Европа со…

Најчитани вести