Македонија

Вандалите на СДСМ сакале да удрат по Сител, а ги оштетија просториите на Делта Спорт

Вандалите на СДСМ сакале да удрат по Сител, а ги оштетија просториите на Делта Спорт

Откако уништија дел од спомениците кои се симбол на македонската историја, хулиганите предводени од СДСМ нападнаа и приватен медиум.

Синоќа, вандалите на СДСМ боја фрлаа и кон објектот на телевизија Сител, но, продолжувајќи ја својата лажна борба за слобода на медиуми, хулиганите го згрешиле објектот.

Имено, како што пишува „Курир“ тие не нанесоа никаква штета на објектот на телевизија Сител, туку на приватната локација во нејзина близина. Вандалите на СДСМ ги оштетија просториите на Делта Спорт.