Македонија

Вања Лазарова меѓу добитниците на наградата „11 Октомври“

Вања Лазарова меѓу добитниците на наградата „11 Октомври“

Одборот за доделување на државната награда ги одбра овогодинешните добитници.

За животно дело во областа на науката и образованието наградата им се доделува на професор доктор Дејан Докиќ, пулмолог-алерголог, и на професор доктор Зоран Тодоровски, историчар.

За животно дело во областа на културата и уметноста наградата им се доделува на Рамадан Шукри, музичар, педагог и диригент, Вања Лазарова – Димитрова, народен уметник, и на академик Катица Ќулавкова, писателка.

Наградите на добитниците ќе им бидат врачени на 11 Октомври 2014 година во 12 часот во Собранието на Република Македонија.