Свет

Ватикан го потпиша историскиот договор со Палестина

Ватикан го потпиша историскиот договор со Палестина
Ватикан го потпиша историскиот договор со Палестина

Ватикан денеска потпиша историски договор со Палестина, две години откако и официјално ја призна како држава, јави Танјуг.

Спогодбата, што се однесува на животот и активностите на Римокатоличката црква во Палестина, е прва откако Ватикан ја призна палестинската држава, во февруар и2013 година.

За тоа минатиот месец беше постигнат принципилен договор, а Израел го осуди како удар врз мировниот процес, поѕсетуваат француските медиуми.