понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 80

Ваучери за 53 новороденчиња од општина Кисела Вода

vauceri

Последни вести

Градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец Алексиќ денеска додели 53 ваучери во износ од 6.000 илјади денари за новородените бебиња во општината. Од нив 30 се за женски и 23 за машки деца.

Заклучно со денешното доделување, бројот на семејства кои досега ја искористиле еднократната парична помош се искачи на 1.525.

– Би сакала да потенцирам дека овој проект кој е дел од Програмата од социјалната сфера на општина Кисела Вода ќе продолжи и ќе се запази се до истекот на мојот мандат, нагласи градоначалничката.

Најчитани вести