вторник, 25 април 2017  |  Вести денес: 31

Важна вест за сите кои имаат кредит во банка

НБМ веќе испрати предупредување до банките потранспарентно да ги одредуваат каматните стапки за граѓаните да не се доведуваат во заблуда за висината на каматите што ги плаќаат на кредитите или ги добиваат за депонираните депозити.

enuygunihtiyackredisiocak2015

Последни вести

Попрецизно одредување на каматните стапки на кредитите и на депозитите што банките им ги нудат на граѓаните и на фирмите ќе гарантира новиот Закон за облигациони односи чии измени веќе се подготвуваат.

Од Народната банка потврдуваат дека во тек е јавна расправа за измените на овој закон, но не се открива кога ќе биде изработен, пишува Дневник.

Практично овој закон ќе биде дел од новиот граѓански законик, кој исто така веќе е во подготовка. НБМ веќе испрати предупредување до банките потранспарентно да ги одредуваат каматните стапки за граѓаните да не се доведуваат во заблуда за висината на каматите што ги плаќаат на кредитите или ги добиваат за депонираните депозити.

Најчитани вести