Македонија

Важни информации за Македонците во Франција

Важни информации за Македонците во Франција

Нема информации дали македонски државјани кои престојуваат во Париз побарале помош по вчерашните терористички напади кои се случија во француската престолнина.

На социјалните мрежи може да се најдат корисни информации за оние што се затекнале таму и каде може да се обратат.

Се споделува адресата на амбасадата на Македонија: 21, rue Sebastien Mercier 75015

Tелефоните: 331 45 77 10 50

331 45 77 85 77

331 45 77 10 73

331 45 77 89 63

Mаил:  paris@mfa.gov.mk

Македонија во моментов нема амбасадор, бидејќи Агрон Буџаку пред неколку недели беше отповикан поради завршувањето на мандатот.