Македонија

Вчера имало околу 10 послаби земјотреси

Вчера имало околу 10 послаби земјотреси
Последниот од серијата земјотреси што се случија во скопскиот регион е регистриран синоќа во 20 часот и 57 минути со магнитуда од 2,1 степен по рихтер, соопшти сеизмолошката опсерваторија при природно-математичкиот факултет во Скопје.

До околу 18 часот регистрирани биле околу 10 послаби земјотреси, од коишто со мали интензитети се почувствувани четири.

Сите детали слушнете ги од видеото во продолжение: