Магазин

Вечерашното коло на Новолото донесе добивка 6+1 вредна 509.724,50 денари

Вечерашното коло на Новолото донесе добивка 6+1 вредна 509.724,50 денари

Вечерашното  27 коло на НОВОЛОТО кое се емитуваше на Сител Телевизија,  уште еднаш внесе многу возбуда кај играчите, посебно кај еден од нив.  Имено ова коло ни донесе нов  среќен добитник, овој пат на добивката 6+1 вредна 509.724,50 денари. Нашиот компјутерски систем лоцираше дека уплатата на среќното Новолото ливче е извршена на вчера во продажното место ММ-МАР-МАР Скопје.

Добитникот уплатил четири комбинации НОВОЛОТО по 15 денари, вкупно 60 денари, плус еден Џокер од 20 денари, се заедно 80 денари. Интересно е да се додаде дека покрај добивката 6+1, овој наш среќен добитник има и една добивка со 4 погодоци.

Само за потсетување, во февруари годинава имавме  уште еден добитник на ваква добивка. Гостиварчанецот кој сакаше да остане анонимен, беше добитникот на премијата 6+1, вредна 475.411,50 денари во 14то коло.