Магазин

Вечерва не пропуштајте: Блиска средба на Месечината и Сатурн

Вечерва не пропуштајте: Блиска средба на Месечината и Сатурн

Вечерва Месечината привидно ќе се доближи до планетата Сатурн. Глетката на небото ќе биде прекрасна, бидејќи Месечината е во висока мена (осветлена е 93 отсто).

Месечината и Сатурн побарајте ги на југ, по заоѓањето на Сонцето, а друштво ќе им прави и ѕвездата наречена „Срце на Шкорпијата“.

Во реалноста, Месечината и Сатурн се оддалечени речиси милијарда ипол километри.