Македонија

Велешани со „топло добредојде“ до Заев: Оди си, не сакаме двојазичност!

Велешани со „топло добредојде“ до Заев: Оди си, не сакаме двојазичност!

Не стивнува револтот кај македонските граѓани од најавите на лидерот на СДСМ Зоран Заев за двојазичност низ цела Македонија.

Со цел да им се додоворува на албанските гласачи, Заев си дозволи да најави двојазичност во сите градови ширум нашата земја.

По неговата најава, македонскиот народ му порачува дека такво нешто нема да му биде дозволено.

Со ваква порака, лидерот на СДСМ се соочи и денес во Велес. Граѓаните јасно му порачаа: „Заев оди си! Велес не сака двојазичност“!

veles-zaevveles-zaev2veles-zaev3veles-zaev4