Македонија

Велешани порачаа: Сценариото за виткање кичма на Заев нема да помине

Велешани порачаа: Сценариото за виткање кичма на Заев нема да помине

Огромен број граѓани од Велес вечера му дадоа поддршка на Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ).

Велешани порачаа дека сценариото на Зоран Заев за виткање на кичмата со цел промена на името нема да помине кај народот.

gdom-veles1

Поддржувачите на ГДОМ од Велес побараа одржување на изборите на 5 јуни со цел ставање крај на кризата во која се наоѓа земјата.