Македонија

Велики Петок, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Велики Петок, неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 10 април 2015 година (петок), Велики Петок, петок пред Велигден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед им го честита празникот.