Македонија

Велики петок неработен за православните верници

Велики петок неработен за православните верници

Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека 29 април, односно петокот пред Велигден е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Петокот пред Велигден е прогласен за неработен ден согласно Законот за празници на Република Македонија.