Македонија,Политика

Велиновска: Груевски ја заштити Македонија од распродажба на внатрешното богатство

Велиновска: Груевски ја заштити Македонија од распродажба на внатрешното богатство

Груевски, според мене, ќе влезе во иsторијата на македонската држава по еден закон, што никој од мејнстрим медиуми, па и интелектуалци , аналитичари не го виде, изјави новинарката Мирка Велиновска во своето синоќешно гостување во емисијата „Миленко Неделковски Шоу“.

„Прв закон со амандман што го замени е како да ја заштити Македонија од распродажба на внатешното богатство, почва со артефакти, длабоките води, минералите, па еве сега како што слушаме и огромни резерви на нафта. Спремен закон, на избори треба да се оди, Владата на Бучковски, Радмила Шекеринска, Минчо Јорданов, спремен во предлог фаза, доставен во Собрание, закон за оттуѓување на земјата. Тоа било подготовка за транс-атлантското партнерство за кое во тајност се преговарало повеќе години, за шиткање на утробата на земјата да ја продадеш, тогаш стануваш народ без земја. Груевски тоа го спречи со еден амандман дека под концесија може приватник, странец да земе земја македонска, но само во длабочина од 17 сантиметри, само толку и заврши законот. Така што мене ми е јасно зашто тој е непопуларен кај евроатлантската елита, вели Велиновска.