Македонија

Велиновска: Ќе го одбереме ВМРО – ДПМНЕ, народот ќе гласа за себе

Велиновска: Ќе го одбереме ВМРО – ДПМНЕ, народот ќе гласа за себе

На следните парламентарни избори ќе го одбереме ВМРО-ДПМНЕ, народот ќе гласа за себе, истакна новинарката Мирка Велиновска во емисијата „Јади бурек“ на Јанко Илковски на Сител 3.

Таа потенцира дека во ВМРО, македонскиот народ ќе го избере како свој код.

Новинарката вели дека СДСМ нема код, дека го изгуби и дека во таа партија се останати само марионети, без идентитет.

Велиновска вели дека народот на 24-ти април масовно ќе излезе да гласа за ВМРО-ДПМНЕ оти така гласа за себе. Таа ја искористи приликата да го повика народот масовно да излезе на следните парламентарни избори.