Македонија,Политика

Велиновска: Македонија ќе биде тргната од линијата на огнот, чистка во амбасада на САД во Скопје

Велиновска: Македонија ќе биде тргната од линијата на огнот, чистка во амбасада на САД во Скопје

Ние треба да се радуваме. Сега ќе бидеме тргнати од линијата на огнот. Обама ни вети 30 годишна војна, европско- азиска во која ќе страда, линијата на фронтот ќе биде Балканот, по дифолт од Грција до горе. Во американската Амбасада во Скопје се ќе оди на чистка, вели новинарката Мирка Велиновска при своето гостување во „Миленко Неделковски Шоу“.

„Кога правиш нова надворешна политика, кога си почнал од Стејт Департмент да чистиш, три- четири илјади лица веќе чекаат со решенија за бркање. До крај процесот кога ќе се случи, дај да видам што си правел ти, мислат ќе ги избегнат. Случајно ли е тоа што сега излезе документацијата на ЦИА за Македонија? Ништо не е случајно. Тоа е темелно генерално чисрње, нема да оставиш спијачи и нема да оставиш да ти хибернираат калемени сливи. Не, се’ ќе уништиш сега . Македонија е мала, сите се познаваме“, рече Велиновска.