сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 38

Вељаноски ја одби одлуката на Иванов за аболиција

g_trajko-veljanoski111

Последни вести

Претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски го извести претседателот Ѓорге Иванов преку писмо, дека ја одбива аболицијата.

Господин Иванов, ја користам оваа пригода упатувајќи го ова писмо до Вас, но и до јавноста, уште еднаш да го изразам својот личен став дека јас никогаш не сум побарал од Вас никаква аболиција од проста причина што навистина нема за што да ме аболицирате.

Истовремено, како што тоа го истакнав во моето соопштение до јавноста во средата, на 13 април 2016 година, најенергично се спротивставувам на вашата Одлука за аболиција. Но, како што веќе реков, јас и како човек и како пратеник, сметам дека секој политичар и функционер, вклучувајќи го и Претседателот на државата, треба да сноси одговорност за своите постапки и одлуки, се вели во писмото.

 

Најчитани вести