Македонија

Вељаноски ќе се сретне со новиот израелски амбасадор

Вељаноски ќе се сретне со новиот израелски амбасадор

Трајко Вељаноски, претседателот на Собранието на Република Македонија, денеска ќе се сретне со новиот вонреден и ополномоштен амбасадор на Државата Израел за Република Македонија Дан Ориан, со седиште во Ерусалим.

Амбасадорот ќе му ги предаде акредитивите.

Амбасадорот Дан Ориан ќе има средба и со потпретседателот на Собранието Антонио Милошоски, како и со претседателот и членовите на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел.