среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Вељаноски на пленарна сесија на Парламентарното собрание на ПСЈИЕ

trajko-veljanoski-cest

Последни вести

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Трајко Вељаноски на покана на претседателот на Собранието на Република Албанија, Илир Мета, утре ќе учествува на Втората пленарна сесија на Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа во Тирана, Република Албанија.

Во рамки на Пленарната сесија, претседателот Вељаноски ќе се обрати на тема: „Улогата на парламентите во процесот на интеграција и размена на искуства и соработка во оваа рамка“.

Најчитани вести