Македонија,Политика

Вељановски во официјална посета на Хрватска

Вељановски во официјална посета на Хрватска

Претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски денеска ќе престојува во официјална посета на Хрватска на покана од неговиот хрватски колега Јосип Леко.

Покрај со својот домаќин, Вељаноски ќе се сретне и со хрватскиот претседател Иво Јосиповиќ и со првиот потпретседател на хрватската Влада и министер за надворешни и европски прашања,  Весна Пусиќ.

Планирано е претседателот Вељаноски на свечена седница да се обрати и пред пратениците на Хрватскиот сабор.