Магазин

Венус Вилијамс доби уште една диплома

Венус Вилијамс доби уште една диплома

Венус Вилијамс доби уште една диплома. Оваа информација доаѓа откако помладата сестра од двете тенисерки, Серена Вилијамс информира дека по завршетокот на тениската кариера ќе се занимава со мода.

По ова и постарата сестра објави со што ќе се занимава откако ќе го тргне рекетот на страна.

Венус Вилијамс доби уште една диплома
Венус Вилијамс доби уште една диплома

Иако веќе има 35 години, Венус и понатаму е на врвот на „белиот спорт“. Таа заработи цело богатство, освои се што можеше да се озвои, а сепак се реши да се врати на училиштре, па пред почетокот на US Open успеа и да дипломира на Универзитетот во државата Индијана.

Венус Вилијамс доби уште една диплома. Таа на споменатиот универзитет студираше бизнис економија и администрација, со желба, како што појасни, понатаму да се образува и да ги подобри сопствените бизнис вештини.

Венус веќе има една диплома за моден дизајн која ја доби во 2007-мата година по завршувањето на студиите на Академијата за уметност во Форт Лодердејл.