Македонија,Крими хроника

Вешт арамија остави училиште без 37 компјутери

Вешт арамија остави училиште без 37 компјутери

Триесет и седум лап топ компјутери се украдени од основното училиште „Алија Авдовиќ“ во скопското село Батинци.

Кржбата, според полициските инфомации, се случила во текот на изминатиот викенд кога крадецот со погоден алат провалил во училишната зграда, а потоа ги одзел компјутерите.