Свет

Вестервеле апелира до Јанукович да не употребува сила

Вестервеле апелира до Јанукович да не употребува сила

Германскиот министер за надворешни работи Гидо Вестервеле спелира до украинските власти да не употребуваат насилстов при протестите, пренесе „УНИАН“.

„Слободата на изразување и собирање на луѓето на јавни места треба да бидат заштитено од сите државни органи. Примената на криминално-процедуралните закони безусловно, не е вистинскиот инструмент за пребарување на излез од кризата“, рекол Вестервеле.