ТОП,Македонија

Ветераните на УЧК и радикалите на БЕСА во помош на СДСМ и СОРОС во уривање на државата

Ветераните на УЧК и радикалите на БЕСА во помош на СДСМ и СОРОС во уривање на државата

Заговара ли лидерот на СДСМ, Зоран Заев федерализација на Македонија за да го зголеми бројот на поддржувачи, прашува порталот „Република“.

Порталот нагласува дека, Муса Љамалари, претставник на албанската дијаспора, потв рди дека постоел таков договор. Љамалари  посочи дека со Заев разговара токму за федрализација на Македонија, по што лидерот на македонската опозиција ја добил поддршката од албанските партии.

protesti-albanci-520x366

 

– Сите знаат дека јас сум за федерализација, се разбира, тоа не го кријам, имав средба со Заев, му ја искажав поддршката, а гледајте потоа, овие новите албански партии се приклучија на протестите, рече Љамалари.

uck-zaev-1

Главната поддршка помеѓу албанците Заев ја црпи од движењето Беса составено одрадикални структури и платеници на Сорос. Ниту тие не ја кријат желбата на редефинирање на македонските државни граници. Директна поддршка лидерот на СДСМ, Зоран Заев доби и струшкиот градоначалник Зијадин Села, које познат по неговите радикални ставови, пишува порталот.

albanski-protest-besa-1-520x326

Но, и Заев одеше дотаму што и сам за косовските медиуми призна дека нема никаква дилема за градење на двонационална Македонија. Главната поддршка во ваквите потези, Заев редовно ја добива од платениците на Сорос кои се задолжени да ги пранат и подгреваат неговите ставови во соросовите меидуми.

albanski-protest-besa-2-520x326 albanski-protest-besa-3-520x326 albanski-protest-besa-4-520x326 albanski-protest-besa-5-520x326 albanski-protest-besa-6-520x326 grafiti-zaev1 protestiram-sdsm-uck-520x293 sdsm-520x693