Македонија

Ветувањето исполнето: Се дезинфицираат поплавените домови во општина Бутел

Ветувањето исполнето: Се дезинфицираат поплавените домови во општина Бутел

Службите постојано се на терен и им помагаат на семејствата чии домови се под вода по страшното невреме кое викендов го зафати Скопје.

Овој жител на Бутел вчера од лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски побара да се направи дезинфекција на домовите, откако водата и калта беа извадени од подрумите.

Груевски веднаш го контактираше министерот за здравство Никола Тодоров, кој  рече дека ќе биде исполнето ова барање на жителите на Бутел.

 

butel poplavi gruevski4

Само половина час откако Груевски го напушти Бутел за да посети други населени места, екипа од Завод за дезинсекција, дезинфекција и деретизација излезе во пресрет и уште од синоќа екипите беа на терен.

butel-dezinfekcija2

Денес веќе од претпладне се работи на исполнување на барањето. Службите вршат дезинфекција на домовите во Бутел.