среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 42

Вежба за евакуација при земјотрес во СУГС „Георги Димитров“

Вежбата е во рамки на заедничките проектни активности на Министерството за образование и наука, Град Скопје, Центарот за управување со кризи и УНДП за подигнување на подготвеноста на учениците за справување со елементарни непогоди и кризни ситуации

Вежба за евакуација при земјотрес во СУГС „Георги Димитров“

Вежба за евакуација при земјотрес во СУГС „Георги Димитров“

Последни вести

Симулативна вежба за заштита и евакуација при земјотрес денеска ќе се одржи во СУГС „Георги Димитров“ во Скопје.

Вежбата е во рамки на заедничките проектни активности на Министерството за образование и наука, Град Скопје, Центарот за управување со кризи и УНДП за подигнување на подготвеноста на учениците за справување со елементарни непогоди и кризни ситуации, пишува МИА.

Известувањето е во насока на Ваше запознавање и навремено информирање на јавноста, заради превенција од непотребна тревога.

Најчитани вести