вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 3

Тантра вежби за незаборавно сексуално искуство

Велат дека очите се огледало на душата, а оваа вежба бара седум минути постојан контакт со очите меѓу партнерите. Оваа вежба би требало да ја практикувате секој ден.

tantra-1

Поврзани вести

Почнете да ги пректикувате овие тантра вежби за најубавото сексуално искуство во животот.

Древните индиски текстови велат дека целта на тантрата е духовно просветлување. Во речник тантра се дефинира како дел од хиндуизмот или будаизмот што се занимава со сексуалната пракса.

Постојат голем број тантрички ритуали и обреди, но освен екстазата во спалната соба, целта е да бидете креативни и посвесни дека сте духовно битие. Основите на уметноста на тантра велат дека мажите со вежби можат да го зајакнат и да го одржат здравјето на простатата, да ја зголемат половата моќ и да научат да ја контролираат ејакулацијата.

Најдобрата идеја за ова да му го претставите на партнерот е како облик на некоја нова забава во посетлата. Ви изгледа дека меѓу вас исчезнала страста и барате вжештена атмосфера во постелата? Ретко кој партнер ќе биде против овие основни методи.

Еве неколку…

Најчитани вести