Секс

Вежби за полесно постигнување на оргазам

Вежби за полесно постигнување на оргазам

Според едно истражување во кое учевствувале 530 жени, со помош на одредени вежби полесно се доаѓа до оргазам. Дури 46 отсто од нив одговориле дека се возбудуваат при одредени вежби, а 23 отсто доживеале оргазам.

Стомачни вежби
При овие вежби, притисокот е врз карлицата која е од големо значење за квалитетот и зачестеноста на женскиот оргазам. Кога сте во оваа положба, телото може да се збуни и да реагира како што не треба.

Искачување
Ако  се качувате на дрво, шипка или јаже, голема е веројатноста да се возбудите и да доживеете оргазам.

Кревање тегови
Ако при кревањето тегови ги спуштате и кревате колковите, работете на силата на горниот дел на телото. Темпирајте, кревањето на тегови исто така да трае меѓу 45 и 60 секунди во три серии. Голема е веројатноста дека ќе ги активирате и долните мускули и ќе доживеете оргазам.

Возење велосипед
Не ее важно дали возите велосипед надвор или дома, ставете ги колкови напред додека возите. Поради тоа седиштето и клиторисот се во контакт подолго време и целиот тренинг станува позабавен од што е. Возете од 20 до 40 мин и оценете каков интензитет ви одговара.