Магазин

(ВИДЕO) Најопасната планинска патека во светот

(ВИДЕO) Најопасната планинска патека во светот

Иако кинеската планина Хуа Шан веројатно е најопасната пешачка патека на светот, има и такви што сакаат да ја поминат од љубопитност.

Патот може да се помине само ако одите преку даски и се држите за ланци заковани во карпи. Поради екстремните опасности кои со себе ги носи, Кинезите ја нарекуваат „Небесни скали“.

Но тоа не пречи некои луѓе да се впуштат во авантура.