Свет

ВИДЕО (+18): Украински радикал фрла момче од мост

На оваа вознемирувачка видео снимка може да се види како еден радикалне Украинец тепа момче, а потоа го фрла од мост.

Маскираниот Украинец насила го тера момчето да повторува “Слава на Украина ”, додека цело време го удира по главата.

Се верува дека снимката ја направиле самите радикали и ја пуштиле на интернет.

Украинските власти одамна ветуваат дека ќе ја  разоружаат групата, но намерите им остануваат само на зборови, на што најмногу и им забележува Москва.