Свет

ВИДЕО: Апокалиптичен облак ја опустоши метрополата!

ВИДЕО: Апокалиптичен облак ја опустоши метрополата!

Стравичен облак со прашина се надви над главниот град на американската држава Аризона и неколку часа во потполност го парализираше животот во оваа милионска метропола.

Пораи песочната бура на неколку часа бил затворен и аеродромот во Феникс, а без струја останале околу 12 илјади домаќинства.

Песочните бури не се реткост во Аризона, но апокалиптични пејсажи како овој ретко се гледаат.