Магазин

ВИДЕО: Аутистично момче едвај збори, но пее како славеј!

ВИДЕО: Аутистично момче едвај збори, но пее како славеј!

Младиот Британец Мартин Фин од Евертон е аутистичен во таа мера што тешко може да изговори повеќе од три поврзани зборови, а родителите мораат по цел ден да водат сметка за него.

Ништо не смее сам да направи и практично тој е мало дете во тело на возрасен маж.

Меѓутоа Мартин поседува генијални способности кога е во прашање пеењето. Тој знае огромен број песни, пее совршено, не се буни ниту пред голема публика и е во состојба слушателите да ги доведе до солзи.