Свет

ВИДЕО: Бебе „џин“ се роди во Австралија

ВИДЕО: Бебе „џин“ се роди во Австралија

Бебе тешкошест килограми се роди во Австралија. Бебето се виа Зијад, а е родено од брак меѓу татко Босанец и мајка Австралијка.

Според докторите, ова е најголемо новороденче кое тие го породиле во нивната 15-годишна кариера.

Иако мајката инсистирала да се породи по природен пат, тоа не било можно поради големината на бебето. Инаку, таа и бебето се во одлична состојба и наскоро ќе бидат пуштени дома.