Свет

ВИДЕО: Бебе спасено откако 16 часа било под урнатини

ВИДЕО: Бебе спасено откако 16 часа било под урнатини

Двомесечно женско бебе и нејзината повредена мајка биле пронајдени по 16 часа поминати под урнатини во сирискиот град Алепо.

Целата ситуација ја снимиле активистите во тамошната цивилна заштита и снимката ја објавиле на Твитер.

Плачот на детето ги допрел сите, спасувачот дури и заплакал, а во позадина се слушаат зборовите “Бог е голем”.

Состојбата на бебето не е позната. Целото тело на девојчето било прекриено со прашина, а главата и’ била крвава.