Магазин

ВИДЕО: Бигфут сепак постои?

ВИДЕО: Бигфут сепак постои?

Мистериозното чудовиште Бигфут фатено на камера.

Во документарниот филм на британскиот режисер Морган Метјус „Приказната за убивањето на Бигфут: Чудовиштето од Америка“ во која авторот ги прати трагите на чудовиштето, се прикажува и дел во кои ловците тврдат дека го убиле суштеството.

Ловците пукале во Бигфут некаде Тексас,во обид да го убијат. Еден од нив, ик Дејер, тврди дека чудовиштето го нападало камерманот.

Документарецот беше објавен на Би-Би-Си.