Магазин

ВИДЕО: Бламажа на новинарка во емисија во живо

ВИДЕО: Бламажа на новинарка во емисија во живо

Новинарка на РТС, Наташа Бошковиќ, имала најдобра намера во склоп на Уринската програма да им покаже на основците дека математиката не е проблематична, но наместо тоа се збунла и стана хит на социјалните мрежи.

Наташа напишала на табла едноставна равенка 5+x=8. Сепак, малку се збунила.
Имено, Наташа се вклучила во емисијата во живо за да го најави „Месецот на математиката“, со тоа што ќе реши едноставна равенка. Сепак, за неа тоа се претворило во нерешлив проблем.

Погледнете…