Балкан

(ВИДЕО) „Бранко“ ја зеде првата жртва во Србија

(ВИДЕО) „Бранко“ ја зеде првата жртва во Србија

Голем дел од Србија вчера беше зафатен од силни врнежи и грмотевици.Невремето направило штети на голем број на домаќинства, а поплавите кои настаниле им го загрозиле животот на граѓаните.

Во невремето 65- годишен маж се удавил во надојдените води во подрумот на својата куќа во Бања Ковиљач во Србија.

Според информациите објавени во српските медиуми, вчера по интензивните врнежи, 65 годишниот маж се симнал во подрумската просторија за да ја провери електричната инсталација.

Во тој момент, силен наплив на вода од влиската река го полавил подрумот и го заробил во него.