четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 60

ВИДЕО: Брегалница се смири, но Калиманци беснее

kalimanci1-620x350

Последни вести

Штип ја преживеа ноќта, најавуваните и очекувани поплави и излевање на течението на река Брегалница не се остварија барем засега, пишува порталот vostip.mk

Брегалница засега во Штип и Ново Село е под контрола, но се најавуваат уште дождови, но она што загрижува е браната Калиманци.

Калиманци е под огромен притисок, се испушта големо количество вода и го тресе регионот во Македонска Каменица и цела источна Македонија.

Најчитани вести