Македонија

ВИДЕО: Целиот говор на премиерот Груевски во Тетово

ВИДЕО: Целиот говор на премиерот Груевски во Тетово

Четири нови странски инвестиции и 3.000 нови вработувања во тетовско, 5 милиони евра субвенции на земјоделците од полошко оваа година, наскоро отворање на новиот дијагностичко-ургентен центар во Тетово, започнување со инвестиција од 15 милиони евра во патната инфраструктура во полошко, нови мерки од корист на земјоделците, зголемување на студентските и ученичките стипендии за дури 10 отсто, како и низа политички пораки беа упатени вчера од премиерот Никола Груевски на големиот нароен собир во Тетово, кој наиде на масовна поддршка од граѓаните.