Магазин

ВИДЕО: Човекот кој прв „танцуваше“ со феноменот Аурора Бореалис

ВИДЕО: Човекот кој прв „танцуваше“ со феноменот Аурора Бореалис

Храбар шпански параглајдерист се соочи со снег, ветер и температура од 15 степени под нулата за да „заигра“ со поларта светлин.

-Тоа беше остварување на сонот, вели Хорацио Лоренс.

Набљудувањето на овој природен феномен отсекогаш било магично искуство за секој.

Меѓутоа, Хорацио доживеа нешто многу повеќе од тоа.

Имено, „танцот со Аурора Бореалис“ се случил во Норвешка.

Погледнете…