Магазин

ВИДЕО: Дали бездомниците стануваат невидливи

ВИДЕО: Дали бездомниците стануваат невидливи

Авторите на кампањата „Направете ги видливи“  одлучиле да ги маскираат луѓето во бездомници и да проверат дали членовите на нивното семејство воопшто ќе ги забележат.

Само една снимка ја нема во видеото. Личноста не можеше да се соочи со фактот дека само поминала покрај член на семејството.

Овој социјален експеримент покажува колку бездомниците се невидливи за минувачите.