Балкан

ВИДЕО: Деца претепале старец до смрт за 300 динари!

ВИДЕО: Деца претепале старец до смрт за 300 динари!

Малолетните  браќа П.Ј. (10) и С.Ј. (11) нападнале и малтретирале осумдесетгодишен старец за 300 динари.

Тие му ја одземале ќесата од рацете на кутриот пензионер Стјепан Хрватин и го малтретирале терајќи го притоа да ги испразни џебовите.

Му земале 300 динари, а потоа едниот од нив го одвлечкал стрецот зад еден од столбовите во гаражата и започнал да го тепа. Наскоро кон нападот се приклучил и вториот силеџија.

Кусо потоа старецот е пронајден мртов во својот стан.