Македонија

(ВИДЕО) Димитров: Да ги одбраниме базичните принципи на Македонија

(ВИДЕО) Димитров: Да ги одбраниме базичните принципи на Македонија

Граѓанското движење за одбрана на Македонија, вечерва одржува трибина во Гостивар.

Бранислав Димитров, учесник во трибината вели дека луѓето се многу загрижени и со нетрпение ги очекуваат овие трибини.

„Ние не доаѓаме од дома со бетонирани цврсти политички ставови. Тука дури не се работи ни за политика. Ги повикуваме и сите граѓани кои имаат друга политичка опција. Нашата идеја и нашава турнеја, има само една цел, а тоа е да се одбранат основните принципи на една држава, кои се секогаш исти и покрај политичките разлики“, вели Димитров.

Тој посочи дека државата се базира на натпартиски принципи, како суверенитет, интегритет, слобода на Влада која е легитимно избрана да одлучува за судбината на својата татковина и своите граѓани.