Магазин

ВИДЕО: Доказ дека од генетиката неможе да се побегне!

ВИДЕО: Доказ дека од генетиката неможе да се побегне!
Фотографии што ја покажуваат моќта на генетиката

Благодарение на острото око, канадски фотограф фрли целосно нова светлина на физичката сличност помеѓу членовите на едно семејство.

Фотографии што ја покажуваат моќта на генетиката
Фотографии што ја покажуваат моќта на генетиката

Можеби на прв поглед не забележуате премногу физички сличности, но канадскиот фотограф и графички дизајнер Улрик Колет направи фасцинантен проект со којшто ја покажа моќта на генетиката помеѓу членовите на едно семејство.

Фотографии што ја покажуваат моќта на генетиката
Фотографии што ја покажуваат моќта на генетиката

Мајка и ќерка, татко и ќерка, брат и сестра, сестри близначки – со спојувањето на половини од нивните лица, тој создава нови личности, од кои некои изгледаат целосно нормално, а другите се далеку од тоа.

Фотографии што ја покажуваат моќта на генетиката
Фотографии што ја покажуваат моќта на генетиката

Улрик оваа серија фотографии ја нарекол „Портрети на генетиката“.

Погледнете го видеото и уверете се и сами дека од генетиката навистина неможе да се побегне!