петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 55

ВИДЕО: Докажано – Еве што е постаро кокошката или јајцето!

Јапонските средношколци се во центар на медиумското внимание поради овој феноменален научен експеримент.

jajce-ili-kokoshka

Поврзани вести

Јапонските средношколци се во центар на медиумското внимание поради овој феноменален научен експеримент.

Имено, група ученици под надзор на професорот по биологија Танака, успеала да излегне пиле од јајце, без лушпа. Тие во пластична чаша ставиле алуминиумска фолија, а потоа скршиле јајце и содржината ја ставиле во таа чаша и ја покриле со фолија.

Чашата ја ставиле в о инкубатор.

Фасцинантно е што целиот процес на развојот на ембрионот можеле да го посматраат. Веќе по три дена можеле да видат како се формира срцето, а по само пет дена се наѕирало телото на пилето. По 21 ден се родило пиленце.

Најчитани вести